Bjorn Frins

BV Vastgoed

Toneelgroep Maastricht
Meeslepende komedie over geld, bedrog en wanhoop
vr 2 mei 20:15
vr 2 mei ’25
20:15
  • vr 2 mei ’25
    20:15
    Theaterzaal

Toneelgroep Maastricht brengt met 'BV Vastgoed' een hedendaagse bewerking van David Mamet’s verfilmde klassieker Glengarry Glen Ross. Michel Sluysmans regisseert een topcast met o.a. Malou Gorter, Wendell Jaspers en Quiah Shilue. Jibbe Willems maakt een gloednieuwe vertaling van deze zwarte komedie waarin mensen wanhopig strijden voor hun baan en bestaan in een wereld die draait om geld. 

Het stuk volgt de medewerkers van makelaarskantoor BV Vastgoed, die door de directie worden onderworpen aan een meedogenloze verkoopwedstrijd waarbij alleen de twee beste verkopers hun baan kunnen behouden. Deze strijd onthult de meedogenloze aard van een wereld die draait om geld, waarin mensen gedwongen worden om te winnen ten koste van anderen. Met scherpe dialogen en zwarte humor schetst Mamet een beeld van een samenleving gevangen in hebzucht en egoïsme. Deze moderne interpretatie, vertaald door Jibbe Willems, biedt een hilarisch en tegelijkertijd ontroerend portret van individuen verstrikt in de leegheid van een wereld waarin geld de norm is.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Credits

Met: Malou Gorter, Wendell Jaspers, Quiah Shilue, Myrthe Huber, Rogier in ’t Hout, Ozan Aydogan, Paul Slangen/Michel Sluysmans
Tekst: David Mamet, vertaald door Jibbe Willems
Regie: Michel Sluysmans
Producent: Toneelgroep Maastricht