FAITH

Club Guy & Roni | 2k_far | HIIIT
do 24 okt 20:15
do 24 okt ’24
20:15
  • do 24 okt ’24
    20:15
    Theaterzaal

Club Guy & Roni is een publiekslieveling en staat garant voor grensverleggende, energieke voorstellingen die telkens weer een enthousiaste schare fans trekken. Dit seizoen presenteren ze het indrukwekkende ‘FAITH’, een krachtig stuk dat je onderdompelt in de wereld van geloof als bron van vertrouwen, inspiratie en verbondenheid.

‘FAITH’ is de nieuwste (ruwe) diamant in het repertoire van Club Guy & Roni en neemt je mee op een reis waar verschillende culturen en wereldbeelden elkaar ontmoeten, botsen en uiteindelijk samensmelten. Met live muziek en adembenemende choreografieën brengt deze voorstelling negen dansers en vijf muzikanten uit Nederland en Marokko samen in een meeslepende interculturele ervaring.

Laat je meevoeren door deze zoektocht naar een gemeenschappelijke basis, essentieel voor een gedeeld geloof in de toekomst. Ervaar het unieke mozaïek van fysieke, culturele en spirituele benaderingen van geloof, tot leven gebracht door de visionaire creatie van Guy Weizman, Roni Haver en Khalid Benghrib.

Over eerder werk schreef Het Parool ★★★★☆: “Happiness staat als een huis” 


Pers quotes over 'Faith':

  • Het Parool: "In de wervelende reis die de performers maken, worden allerlei kanten van religie aangestipt: van de hoop en de positieve energie die geloof kan geven, tot en met de onderdrukkende en destructieve kanten van georganiseerde religie. Dat alles komt tot de toeschouwer in een bombardement van visuele, auditieve en fysieke indrukken. Soms is het de krachtige stem van El Fillali die rechtstreeks binnenkomt, een andere keer zijn het de ritmes van de slagwerkers."
  • de Volkskrant ★★★★☆: "Tijdens het hoopvolle slotdeel vindt iedereen elkaar in een hechte groepsdans, schouder aan schouder, zij aan zij, in trance met het harige wezen in hun midden. Ze tooien elkaar met meterslange vlechten. Die vlinderen al dansend samen tot een wonderlijke slinger: symbool van vertrouwen, geloof, verbinding. Deze muzikale smeltdans van Guy Weizman, Roni Haver en Khalid Benghrib voelt als een welkom statement in deze polariserende tijd."
  • Theaterkrant: "'FAITH' is overdonderend en groots. De avond kent mooie momenten in zowel muzikaal als dansend opzicht."

[toegangsprijs inclusief drankje]

Over Club Guy & Roni

“De lef waarmee de dansgroep verschillende disciplines samenbracht tot een gesamtkunstwerk met pit en rock-‘n-roll is bewonderingswaardig en barstenvol potentie” - Trouw

In 2002 richten Guy Weizman en Roni Haver Club Guy & Roni op en vanaf die tijd toeren ze met avondvullende producties door binnen- en buitenland. Club Guy & Roni maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater dat de actualiteit op de hielen zit. Alle voorstellingen worden uitgevoerd met nieuw gecomponeerde, live-muziek. Waarbij slagwerkers en musici vaak ook een prominente rol spelen op het toneel. Club Guy & Roni kenmerkt zich door opvallende dansers, die duidelijk van elkaar verschillen en ieder hun eigen rol vervullen in het exacte radarwerk dat choreograaf Roni Haver uitgestippeld heeft.